2011. augusztus 10., szerda

Feles Bandi

Andrisról nagyon kevés olyan bejegyzés született, amiben csak ő szerepel. Státusz pedig még egyáltalán nem volt, ezért most pótolom.
Jelenleg úgy 70 cm és körülbelül 9 kg.
Három hónapos koráig csak anyatejen élt, utána pótlás következett. Jelenleg tápszert kap reggelire, az ebéd valami főzelékféle, uzsira gyümölcs és keksz keveréke a menü, vacsorára megint tápszer vagy kása. A hasikáját nagyon szereti, szerencsére nem volt - és talán már nem is lesz - hasfájós. Mindemellett a nagyszülők próbálják etetni mindenfélével, én pedig már kezdek belefáradni az állandó fegyelmezésbe és figyelmeztetésbe :(
Napközben háromszor alszik, délelőtt két és fél - három órát, délután kétszer 30-40 percet. Ezekből kétszer általában a babakocsiban szunyál. Az éjszakát pici kora óta átalussza. Altatni szerencsére nem kell, egy cumi és egy textil pelenka a hálótársa. Cumit bekapja, a pelusba belefúrja a fejét, és már durmol is. Betakarni viszont csak úgy lehet, hogy a két lába kint marad. Ellenkező esetben a takarót lerúgja :)
Háton feküdni szeret leginkább, persze oldalra is szokott fordulni. A hasra fordulás azonban ritka alkalom, mert úgy nem szeret lenni. Ha a pocakjára fektetjük, pár pillanat múlva visszafordul. Bár néha csak a felsőteste, a lábai olykor elakadnak egymásban :) Ülve - persze kitámasztva, és csak rövid időre - nagyon szereti szemlélni a világot.
A játékokat felveszi, elnyújtózik értük, nézegeti őket és a maga módján játszik.Egészen hosszú ideig képes lekötni magát valami apróság piszkálásával. Szeret a kezével, lábával is játszani. A tükörképének vigyorog. Nagyon örül az ölbeli játékoknak. Nóri az abszolút kedvence, ha meglátja, rögtön mosolyog és gagyog neki.
A feje kivételével mindene csikis. Szereti a hangját hallatni, sikongat és hőzöng. Vagy csak berreg, ilyenkor a nyálát fújja buborékokba, és nevet neki. Egyébként is nagyon csurog a nyála. Foga még nincs, de ebből ítélve nemsokára lesz. Ínyét is erősen dörgöli mindenhez.
Ritkán sír. Van pár éjszaka, amikor nyűgösebb, de szerencsére hamar átmegy rajta. Nagyon békés, nyugodt baba.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése